Maleisie
Start Omhoog 1.Kl - Melaka 2.Fraser'sHill 3.Cameron Highlands 4.Cameron Highlands 2 5.Cameron Highlands 3 6.op naar Pinang 7.Pinang 8.Pinang 2 9.Pinang 3 10.Pinang 4 11.Laatste dag

Bijgewerkt op 30-09-2011

MaleisiŽ
3 fantastische weken.
(11 februari - 2 maart 1997)

MaleisiŽ

Klik op een miniatuur om de foto te zien
of houd je muis stil boven het plaatje voor de naam.

overzicht-Kuala Lumpur

'Nederlands' Melaka

Frasers Hill-7 heuvels

Begonnen in Kuala Lumpur gaan we eerst naar Melaka, met z'n Nederlands verleden. Weer op weg naar het Noorden, zien we veel kampongs en genieten van de vriendelijke mensen en hun vele culturen. De paar dagen in Fraser's Hill zijn ons erg tegengevallen, echte Engelse vergane glorie. en dan die kou, brrr. De natuur is prachtig met z'n 7 heuvels, maar ik ben toch blij weer naar de warmte te gaan. 

Orang Aslidorp

Orang Asli jagers

Butterflyfarm

Helaas slechts voor een paar uren, want dan begint de klim van 60 km naar Cameron Highlands. Langs de weg zien we clusters Orang Asli hutten en de mannen die op jacht gaan met blaaspijpen en kapmessen. Het zijn de oorspronkelijke, en tot 1885 enige bewoners van Cameron Highlands.  Ze leven o.a. van de verkoop van vlinders, en werken in de theeplantages. Bij een enorme waterval zien we die grote knalblauwe of hardgroene vlinders voor het eerst. Ongelofelijk mooi. Later gaan we naar een "Butterflyfarm", waar ik verschillende exemplaren mag meenemen. Ze 'liggen voor Pampus' op de paden.

Na een heerlijke week, met leuke ontmoetingen, trekken we verder naar het Noorden, komen langs de tinmijnen en hun vervallen tinstadjes, en zien ineens in een verder volledig vlak land, hoge steile rotsen. Daarin bevinden zich de kalksteengrotten, waar de Chinezen enorme Tempelcomplexen hebben ingericht. We zien ook de residentie van de Sultans van Perak, en dan komen we bij de prachtige 14 km lange brug die naar Pulau Pinang voert. De laatste week op Pinang lig ik veel in zee en het zwembad.

Wil je mťťr: geintje: de brieven aan Inge en Paul bestaan uit 10.620 woorden - 49.981 tekens of 60.608 tekens en spaties.
(verdere foto's komen nog)

Klik boven in de balk op een knop als je de rest van dit reisverhaal wil lezen.

Zie verder bij 1. Kl - Melaka.

terug naar begin van pagina 

je kunt me bereiken door op het envelopje te klikken Reacties lijken me erg leuk !