Vruchtentaart
Start Omhoog

Bijgewerkt op 25-07-2007

Vruchtentaart 

P‚te brisťe - snelle manier!

IngrediŽnten:
3 eetlepels water
250 gr. meel - voor een bakblik van 24 cm doorsnee
125 gr. (room)boter (ik doe altijd de helft van het meel!)
mespunt zout (doe ik in alle zoete toetjes)

Neem een steelpannetje. Laat het water met de boter en het zout koken tot het borrelt. Gooi er dan, in een keer, het meel erbij. Met houten lepel goed vermengen. Zodra zich een bol vormt, van het vuur halen, en als het lauw is geworden, met je handpalm op het bakblik drukken! - niet te lang wachten, anders wordt het brokkelig en niet meer uit te spreiden! - Met bakblik en al minimaal 1/2 uur in de koelkast laten rusten.

--------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Bij aardbeien of frambozen die niet meekoken, eerst vetvrij papier en kersenpitten of steentjes op het deeg leggen en enkele gaatjes met een vork prikken, opdat het deeg niet teveel omhoog komt. +/- 30 minuten in de oven. Op het laatst de pitten verwijderen en wat aalbessen- en citroensap en suiker naar smaak op de vruchten strooien.

Voor de andere vruchten; (eventueel eerst wat meel, om het overtollig vocht op te vangen) doe ze gelijk op het deeg en 35 ŗ 45 minuten in de oven, maar doe de helft van de suiker pas na een kwartier er bovenop, anders wordt het deeg te zacht of ongaar. De andere helft na een half uur, dan krijg je een lekker "suikerkorstje"!

Vooral bij bramen en kwetsen erg lekker als je het warm opdient!

Succes en eet smakelijk!

 

terug naar begin van pagina

je kunt me bereiken door op het envelopje te klikken Reacties lijken me erg leuk !