Zweden
Start Omhoog Vaster Gotland Malaren Dalarna Bergslagen Bohuslan Smaland laatste dag

Bijgewerkt op 27-09-2011

Zweden

met de mooiste natuur
(4 t/m 18 september 1982)

Klik op een miniatuur om de foto te zien
of houd je muis stil boven het plaatje voor de naam.

 De hele reis

Zaterdag 4 september – gaan we naar Zweden, om o.a. de 60ste verjaardag van Geert’s zuster, Co te vieren. Ze bezitten een huis aan de Mälaren, vlakbij Stockholm. Wist je dat het scherengebied rond Stockholm 24.000 eilanden telt ?

Britania van de Tor Line

autodek

onze hut lounge

We nemen de Tor Britania van de Tor Line, van Amsterdam naar Göteborg. Bij de terminal zijn er zeker 10 rijen wachtende auto’s, maar het inschepen gaat heel vlot ; voor we het weten, zitten we diep in de buik van het schip en gaan via vele trappen naar boven, op zoek naar onze hut op dek 5, waar we 2 nachten zullen slapen. Vol verwachting gaan we het schip verkennen, en belanden eerst in een van de lounges, waar we vrienden ontmoeten die ook naar het feest van Co zullen gaan, volgende week. Gezellig aan een tafel bij een raam, drinken we onze eerste borrel. Alcoholische drank is onvoorstelbaar duur in Scandinavië en zodra de taxfree winkel open is, zie je al laveloze kerels en vrouwen op de gangen liggen ; de hele reis zullen we eroverheen struikelen. Ik heb 2 liters 95% alcohol bij me in een picknickmand, gewoon open en bloot aan mijn voeten, de douane bekijkt die Fanta flessen helemaal niet (gelukkig).

onderweg

onderweg

ik lees de Zweedse krant

Door het lekkere weer gelokt, gaan we buiten zitten ; ik installeer me met een Zweedse krant, die ik aardig kan lezen, dankzij een stoomcursus met geluidsbandje. Een hele tijd kijken we achterop naar de schuimende golfen bij een verder volkomen vlakke zee ; helaas voor Geert, die op wat ruwer weer had gehoopt, blijft het zo tot Göteborg.

 zie verder bij  Västergötland.

terug naar begin van pagina

je kunt me bereiken door op het envelopje te klikken Reacties lijken me erg leuk !