8.Pinang 2
Start Omhoog

Bijgewerkt op 30-09-2011

2e blz. Pinang

liggende Budha-33 meter

25/2. Vandaag dus.
Weer richting Georgetown. Deze keer gaan we naar Lorong Burmastr. om de Thaise tempel  Wat Chaya Mangkalaram  te bekijken, met zn op 3 na, grootste liggende boeddha ter wereld, 33 meters, indrukwekkend. Voor de tempel 2 woest kijkende tempelwachters, zevenkoppige slangen en vogelmensen. Binnen zijn alle muren beschilderd. De kleuren zijn zo mooi. Er omheen nog talrijke kleine tempels en een pagode, waar net een gezin knielt voor een monnik. Recht er tegenover een Birmees tempelcomplex met hele felle kleuren, veel blauw. De tuinen zijn prachtig. Je krijgt een volkomen andere indruk, niet te beschrijven ; kom gauw de videobeelden van papa bekijken, 2 uur of mijn 183 fotos.

Overigens zie je overal bordjes met  Beware of Shoe Thieves , tja, ik heb goede Clarks sandalen, zeul ze dus mee in mijn tas, papas zijn toch te groot
Overal in de stad zie je kinderen, die per trishaw van en naar school vervoerd worden. Wat zien ze er leuk uit met hun school uniformen. Het valt wel op hoeveel Islamieten er rond lopen, zelfs heel jonge meisjes dragen een hoofddoek en lange rokken in dezelfde kleuren als de andere meisjes.

We willen de botanische tuin gaan bekijken. Volgens Dominicus hadden we t z moeten vinden : neem de Jln Mac Allister : mis, nrichting, volg de bordjes naar t westen, welke bordjes ? en het westen of het oosten als de zon recht boven je hoofd staat. Kortom we belanden onder aan de Pinang heuvel ; dan maar n het treintje nemen, dat we morgen op het programma hadden staan. In een half uur klimt het steil naar 800m (made in Switserland, Thun) in het compartiment met 2 houten banken voor 7 zitplaatsen, staan we als sardientjes in n ton met 17 man ; op de terugweg, nog erger want we waren zo stom om te gaan zitten, zwetende mensen tegen je gezicht. Halverwege stappen we over in een andere trein voor het 2de traject. Op de rotsen waar we langs klimmen, kijken apen nieuwsgierig naar ons, een hele belevenis. Boven aangekomen heb je een sensationeel mooi uitzicht op de stad, de grote brug en het vaste land, het is heel helder weer. Daarboven op een marktje, heeft papa een nieuwe rode golfpet gekocht, de oude had geen kleur meer en ik een leuke batik hoed, het afdingen ligt me wel. Wachtend op de rit naar beneden, word ik geplaagd door de enige mug, die we in die 3 weken gezien hebben, waarom ik, er was maar n mug en tientallen mensen.

Via t oosten van Georgetown, rara hoe komen we daar, nou ja, alle aanwijzingen zijn uitsluitend in t Maleis, vinden we de weg naar het hotel, waar ik lekker ga zwemmen en papa douchen.

Ok, genoeg verteld voor vandaag. Het is 12 uur en nog heerlijk op het balkon, maar ik krijg slaap.

Liefs, mama

P.S. Paul, papa heeft om 11 uur jouw tijd naar de NAM gebeld, maar je was niet aanwezig, jammer.

Geen plaats meer! Dus tot ziens, papa

Zie verder bij 9. Pinang 3.

terug naar begin van pagina

je kunt me bereiken door op het envelopje te klikken Reacties lijken me erg leuk !