9.Pinang 3
Start Omhoog

Bijgewerkt op 30-09-2011

3e blz. Pinang

fff FERRINGHI
BEACH HOTEL PINANG
4de Brief.                                                                                Woensdag, 26 februari 1997.
(Wl geschreven maar niet verstuurd)                                                                                                                   

Hallo Inge en Paul,

Gisteren avond liepen we langs de waterkant, vlak voor Georgetown en zagen mensen eten op een schiereiland met leuke houten brug er naar toe :  Oriental Seafood Bonanza . Klinkt goed. Bij het binnenkomen zien we bakken vol met levende have, immense krabben, enge vissen die wij niet herkennen en n enkele garnaal, die zijn dus op, enfin, dan maar squid bestellen en genieten van de lichtjes van de stad en de vele slenterende mensen. Als het eten gebracht wordt blijken we inktvis gekozen te hebben, wel rg goed klaar gemaakt, dus toch lekker. Later slenteren we mee, het is zulk lekker weer en zien een grote groep mensen, waar we ook bij gaan staan. In het midden van de kring, vele omgekeerde rieten manden en een Chinees die honderd uit vertelt en zwaait met een stok. Uit een kooi pakt hij een enorme slang, waar hij van alles mee doet en de kring wordt beduidend groter als iedereen met gilletjes achteruit springt. Onder die manden zaten dus ook slangen, jammer dat je het niet verstaat ; dus verder geslenterd langs allerlei kraampjes met eten en drinken, o.a. sugar cane en zelfs gepofte kastanjes, maar onze magen zijn vol.

26/2. Bij het zwembad leer ik allerlei mensen kennen. Bv. een vrouw uit Pinang, getrouwd met n Engelsman ; ze komen elk jaar haar familie opzoeken, logeren in een hotel om geen jaloezie te kweken en wonen in Sevenoaks, tja wat is de wereld klein h ; het was zo gezellig destijds bij tante Flossie. Ook is er een stel oudere Schotse dames, die met een taxi op stap gaan. 2 weken lang neemt de chauffeur ze overal mee naar toe ; soms gaat zn vrouw mee of zn vader. Hij spreekt over zijn 2 vriendinnen. Zo zijn ze 2 dagen in Frasers Hill geweest. Vandaag is er een huwelijk in zijn familie, ze zijn ook uitgenodigd, leuk h.

Tegen tienen en beladen met handdoeken van het hotel, gaan we vandaag op stap om het westen te verkennen. Heel snel komen we bij Air Bukit aan, heerlijk strandje en niemand, zalig water met lekkere golven. Het loopt heel steil af, misschien daarom verlaten ? We ontdekken het gezellig dorp Batu Ferringhi, dat Portugese rots betekent, hier vind je ook alle grote hotels ; rijden door tot de westelijkste punt, Teluk Awak, een pittoresk vissersdorp, hier geen Lands End, maar  End of the World Ah Sim Seafood Restaurant , helaas dicht.

We bekijken n batik bedrijf, waar o.a. zijde met de hand beschilderd wordt ; niets van batik gekocht, verder wel van alles, kan het nog in de koffer ? Even later wordt Pinangs  Butterfly farm  bewonderd. Vl groter dan in Cameron Highlands, maar lang niet zo leuk, geen Orang Asli die net uit de bush komt e.d., maar vlinders (100 soorten is ons verteld) die zich ter plaatse vermenigvuldigen, te midden van welig bloeiende tropische planten en fraai aangelegde vijvers. Ook hier allerlei glazen bakken met bladinsecten, met elk het opschrift  Dont give up, until you find them  en schorpioenen, papa herinnert zich hoe die beesten, met een enorme knal, tegen het projectiedoek vlogen, als ze in Nieuw Guinea films bekeken.

De weg kronkelt zich langzaam omhoog door het oerwoud en we besluiten vandaag ook bij het  Telok Bahang Forest Reserve  te stoppen, om het tropisch regenwoud beter te leren kennen ; alle bomen zijn voorzien van bordjes. Voorlopig niemand, noch bij het museum noch bij het restaurant ; lekker op n muurtje gewacht met water uit de auto, heerlijk die stilte met alleen die onbekende oerwoud geluiden. Even later verschijnt een gammele auto en kunnen we het museum bekijken : o.a. n schaalmodel van een Orang Aslihuis en kaarten met hun verspreiding, opgezette dieren in hun natuurlijke omgeving en vele gebruiksvoorwerpen ; erg goed opgezet. Het reservaat is enorm groot en helaas is niets per auto toegestaan, wl logisch maar jammer, dus na een poosje keren we terug en stoppen uitgebreid bij  ons  strandje. Lekker allebei in zee gedobberd en op de handdoeken geluierd.

Tegen half acht op stap, tja zoveel tentjes in Batu Ferringhi, we kiezen voor  Pearl Garden  en krijgen 2 menukaarten ook van  Eden Coffee Garden  die er lang niet zo gezellig uitziet ; hl slim 2 keukens, de ene Europees georinteerd, de ander Chinees, alweer garnalen gekozen. Het is zon leuk en levendig dorp ; s avonds; zodra het donker wordt, beginnen de mensen hun stalletjes op te zetten en start de levendige straathandel ; vr het eten, loopt papa bij n van de vele kleermakers/money changers naar binnen en bestelt een pak.

Later, op het balkon, ga ik verder met deze brief tot in de kleine uurtjes.

Zie verder bij 10. Pinang 4.

terug naar begin van pagina

je kunt me bereiken door op het envelopje te klikken Reacties lijken me erg leuk !